Aquest dissabte el districte de Gràcia ha celebrat Sant Medir 2024 i les 22 colles que hi han assistit han fet cercaviles durant tot el matí i migdia llançant caramels des de cavalls, carruatges i camions amb recorreguts diferents. El colofó ha estat a la tarda amb la tradicional desfilada conjunta fins als Jardinets de Gràcia.

En total al llarg del dia s’hi han repartit 25.300 kg de caramels. Segons els organitzadors, el fet que la festa popular hagi coincidit en dissabte podria haver aplegat més assistents tot i que quan cau entre setmana la cita també gaudeix de molta afluència gràcies a les escoles que hi apropen l’alumnat.

Recorreguts diferents de colles al matí

Carrers i places de Gràcia s’han omplert al matí amb la vintena de colles de Sant Medir. Cadascuna té un recorregut diferent, però totes han passat davant de la seu del districte, a la plaça de la Vila de Gràcia. A banda dels veïns de Gràcia, també hi ha hagut barcelonins d’altres barris que s’hi han acostat. La tradició de centenars de famílies es barreja amb l’expectació dels infants, molt atents a recollir caramels, n’hi ha que amb paraigües inclosos.

Sarrià ja va celebrar Sant Medir divendres amb desfilades i llançament de caramels tant al matí com a la tarda. Després de Gràcia, el 10 de març ho celebraran els barris de la Bordeta i Sants.

Desfilada unitària de Sant Medir al vespre

La desfilada conjunta de les colles de Sant Medir ha començat passades les 19.30 h. El seguici l’ha encapçalat la Unitat Muntada de la Guàrdia Urbana i la colla portadora de la bandera de la Federació de Colles de Sant Medir. El recorregut s’ha iniciat al carrer de Sant Salvador i ha passat per Nil Fabra i Gran de Gràcia fins al pla de Nicolás Salmerón. En aquest punt s’ha habilitat un espai per a persones amb mobilitat reduïda.

L’organització ha demanat al públic que es respectin els animals que participen en la festa sense acostar-s’hi ni llançar-los caramels. També s’ha recomanat no acostar-se a les rodes dels carros ni dels camions.