Aquest mes de novembre la Jaume Fuster ha complert 15 anys. Ho ha fet sense celebració, tancada al públic per les restriccions que també afectaven aquest sector. La crisi actual ha deixat les dades de la biblioteca, la més visitada de la ciutat, a anys llum dels números habituals, que anaven augmentant any rere any. L’última xifra, del 2019, comptabilitzava més de 2.000 usuaris diaris i més de 700.000 visites en tot l’any. A causa de la pandèmia s’han reinventat i des de la Jaume Fuster fan un balanç positiu malgrat les circumstàncies.

 Tindran servei de prescripció lectora en línia

Carme Galve, directora de l’equipament, explica que estaven acostumats a un gran volum d’activitat i que ara han hagut de crear noves dinàmiques per apropar-se a l’usuari. Per exemple, estan a punt d’estrenar un nou servei de prescripció lectora en línia: “Els fluxos de gent i l’accés a taulell s’han vist tancats i d’alguna manera hem de continuar prescrivint aquest accés a la cultura i ho fem de manera telemàtica”.

Clubs de lectura i d’intercanvi d’idiomes adaptats

Degut a la pandèmia, la Jaume Fuster, com la resta de biblioteques, ha passat per diferents etapes i s’ha hagut d’anar adaptant al moment. Diuen que han fet el salt a la comunicació telemàtica a marxes forçades i valoren molt la comprensió dels usuaris que els segueixen fidels. Actualment es fan de manera virtual els clubs de lectura i grups d’intercanvi d’idiomes. I presencialment es pot visitar l’espai d’exposicions, on ara hi ha una mostra dedicada a l’Any Perucho.