El secretari de Salut Pública, Jose Maria Argimon, recomana que les trobades familiars de Nadal siguin amb “el nombre més petit de persones possible”. El pla de reobertura de la Generalitat fixa el límit de les trobades en 10 persones. Segons Argimon, aquests grups no han de pertànyer a més de dues bombolles de convivència. En qualsevol cas, Argimon creu que tothom ha de tenir clar que “el Nadal de cada any no el podrem fer”. Alguns experts han anat més enllà i, fins i tot, apunten que aquest any no s’hauria de celebrar Nadal.

Dimecres l’executiu espanyol s’ha de tornar a reunir amb les comunitats autònomes per intentar consensuar mesures conjuntes per a les trobades de Nadal.

La decisió dels nens, entre aquest dilluns i dimarts

Argimon també ha avançat que entre aquest dilluns i dimarts, el govern decidirà si creu que els menors de 14 anys han de comptar en les trobades familiars. Una decisió que després trasalladaran al Procicat, que és qui ho decidirà en última instància. El secretari de Salut Pública confirma que “no són grans contagiadors”, com ho demostren els estudis recents,  i que “possiblement podrien no comptar”. Tot i això, diu, es vol evitar que un anunci com aquest s’interpreti com un fals relaxament en les trobades familiars.

El pas al tram 2 s’anunciarà dimecres o dijous

D’altra banda, el govern també preveu anunciar entre dimecres i dijous si Catalunya pot passar al tram 2 del pla de desescalada. Segons Argimon, les dades actuals avalarien aquest canvi de tram. Aquesta nova fase començaria el dilluns 7 de desembre i suposaria que el confinament de cap de setmana passés a ser comarcal. També es permetria la reobertura dels centres comercials amb un 30 % d’aforament.

El tercer trimestre, sense mascareta a l’escola

Tot i que els menors tenen poc poder contagiador, Argimon es mostra partidari de mantenir la mascareta a l’escola. Tot i això, reconeix que “seria una de les millors fites” poder retirar-la “al llarg del curs” i ha fet referència explícita al tercer trimestre.