Els alumnes de l’Escola 30 Passos no poden fer servir l’aigua aquest dilluns al matí “ni per rentar-se les mans”, segons ha denunciat l’Associació de Famílies d’Alumnes. El tall d’aigua s’ha previst per a tot el matí, entre les 9 i les 14 h, una situació que ha generat “indignació” en les famílies. “L’escola és un espai bàsic i elemental i l’horari lectiu s’ha de mantenir amb tots els subministraments”, denuncia Laura Joanpera, vocal del grup de treball d’obres de l’AFA.

Les famílies denuncien que la situació és especialment greu perquè es produeix en plena pandèmia del coronavirus, quan “és bàsic que hi hagi aigua a l’escola perquè el rentat de mans és una de les mesures de prevenció la covid“. Per això, reclamen que els treballs que afecten el subministrament es facin fora d’horari lectiu, ja sigui en horari de tarda, nit o cap de setmana. “Estem molt indignats amb el fet que l’Administració no hagi tingut una mica de seny per buscar un altre horari”, critica Joanpera.

Temen més talls

Les famílies temen que la situació es repeteixi, ja que s’estan fent diverses obres al voltant de l’escola. Asseguren, a més, que se’n van assabentar per un cartell que van veure al carrer aquest diumenge, tot i que la direcció del centre ho sabia des de fa uns dies. Segons els pares, el centre va contactar amb el Consorci d’Educació de Barcelona, però els van dir que no hi havia alternativa.

L’Escola 30 Passos està en barracons i pendent que es faci l’edifici definitiu. De fet, és un dels sis centres de la ciutat que tenen finançament o bé s’estan construint, segons van anunciar aquest estiu el Departament d’Educació i el Consorci d’Educació de Barcelona. Segons dades de l’AFA, hi estudien 300 alumnes d’entre 2 i 7 anys.