CARMEN THYSSEN, baronessa "Para mi sería una gran ilusión, como sabéis, que la colección internacional que tengo prestada en el museu Thyssen durant casi 13 años ...pues sí que me gustaría llegar finalmente a dónde creo que estará mejor que es en mi tierra, Barcelona.

La baronessa ha definit la relació amb el MNAC com a “boníssima” i ha confiat que la cessió de les obres ajudi a potenciar el museu. Thyssen ha dit que li faria  “molta il·lusió” que la seva col·lecció catalana es traslladi a Barcelona perquè és la seva terra. A més confia que amb la incorporació d’aquestes pintures es potenciï el MNAC i la resta de museus de la ciutat. El criteri per decidir les obres que s’exhibiran al MNAC serà dels experts. La baronessa ha fet les declaracions a la presentació de l’exposició “Rusiñol, Monet, Gauguin, Sunyer. El paisatge en la Col·lecció Carmen Thyssen”, al Caixafòrum de Girona.

A la roda de premsa també s’ha especulat sobre la possibilitat d’obrir un museu Thyssen a Barcelona, concretament al pavelló Reina Victòria Eugència, situat a Montjuïc. Ja fa uns dies que  Carmen Thyssen va dir que seria el seu “somni”.