El govern de la Generalitat ha concedit una subvenció de 500.000 euros al MACBA per al finançament de les despeses de funcionament del museu durant l’any 2020. L’aportació té com a objectiu compensar la caiguda d’ingressos propis i cobrir parcialment el dèficit que s’ha produït com a conseqüència de l’impacte de la pandèmia del coronavirus.

La subvenció s’emmarca en el pla de rescat del sector cultural que impulsa el govern català amb l’objectiu de mantenir la vitalitat del sector tot i la crisi sanitària. El pla s’ha elaborat amb aportacions de bona part dels agents culturals: associacions, organitzacions públiques, equipaments, sindicats, entitats empresarials, etc.

Reobert des del 3 de juny

El MACBA va ser el primer gran museu públic barceloní que va obrir portes després del confinament. Ho va fer amb un terç de l’aforament i totes les mesures de seguretat necessàries. Una setmana més tard, el 10, també va reobrir el MNAC amb una oferta especial d’entrades i amb un bus llançadora gratuït per accedir a Montjuïc.