Ada Colau

L’alcaldessa, Ada Colau, ha demanat al govern català que “en lloc de generar alarma es coordini internament” i garanteixi que el sistema de detecció de casos i rastreig de contactes funcioni. Colau ho ha dit just el dia en què Holanda ha recomanat no viatjar a Barcelona igual que també ha fet Alemanya. “Si garanteixes (la salut) per als d’aquí, també serà segur per als que ens visiten”, ha manifestat l’alcaldessa, que ha dit que la prioritat és garantir la salut de tothom.

Un cop més, l’alcaldessa ha demanat “claredat” en les mesures i en la comunicació d’aquestes i ha exigit a la Generalitat “que es posin els mitjans per contenir els contagis”. Així, ha reclamat els “màxims” recursos per a l’atenció primària, que se solucionin els problemes informàtics i que el sistema de rastrejadors funcioni al complet. “Això no està funcionant des de fa setmanes”, ha assegurat.

Torra respon a Colau via Twitter

Colau ha reiterat que com a ajuntament han ofert la “màxima col·laboració” i també personal per poder fer el rastreig en cas que sigui necessari. Ha apuntat, però, que l’autoritat sanitària és la Generalitat i és qui ha de fer que funcioni el sistema. En un tuit, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha respost a l’alcaldessa i li ha assegurat que “el govern actua sempre explicant amb transparència on som en cada moment”.