El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha assegurat que estan “molt ben encaminats” per aconseguir un acord amb els grups de l’oposició per modificar el pressupost del 2020. Els nous comptes, que han de redirigir algunes inversions per fer front a la crisi del coronavirus, preveuen estalviar fins a 400 M € per compensar el dèficit municipal (310 M €) i generar un fons de contingència (90 M €).

Precisament, aquest divendres al matí representants del govern municipal i de la resta de grups s’han reunit per abordar la modificació del pressupost. Poc després, en una intervenció en una conferència organitzada per Intermèdia, Jaume Collboni ha explicat que “les converses avancen positivament” i ha confiat que “les properes setmanes puguem tenir una bona notícia”.

Aquest dijous el líder d’ERC a l’Ajuntament, Ernest Maragall, ja havia avançat que les negociacions amb el govern de BComú i el PSC seguien un bon camí per aconseguir un acord. Tot i això, els republicans demanen que no es retallin els 3.000 M € del pressupost aprovat al febrer, i que es mantinguin les inversions en habitatge i rehabilitació.