La presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia, Carla Carbonell, ha explicat a betevé que les circumstàncies no permetran fer les Festes de Gràcia 2020 com sempre i igual que la d’altres anys, tot i que estan disposats a treballar -ha dit- perquè els graciencs no es quedin sense festa. En els propers dies, la fundació es reunirà amb les diferents comissions de festes per veure quina és la situació de cadascuna i què és el que es pot fer. Carbonell ha reconegut que moltes associacions estan molt tocades perquè, a més de la situació de confinament, també han perdut alguns dels festers més implicats a causa de la covid-19.

Tot i això, Carbonell s’ha mostrat optimista i fins i tot no tanca la porta definitivament que es puguin guarnir els carrers. Evidentment -ha dit- per una qüestió de temps serà molt difícil poder fer els guarniments que es fan tradicionalment però, si el confinament es relaxa, es podrien decorar els carrers o fins i tot els balcons d’alguna manera més senzilla, ha afegit. El que sí que és segur, segons Carbonell, és que l’edició d’enguany serà més veïnal ja que previsiblement Barcelona no podrà acollir el gruix de turistes que la visiten un mes d’agost sense alerta sanitària.

Per motius obvis de distanciament social, Carbonell ha reconegut que els concerts són de les activitats que resultarà més difícil de dur a terme. Ha insistit, però, que encara és d’hora per donar les coses per fetes i espera que en l’evolució de les properes setmanes es puguin aclarir tots els dubtes que planen sobre la festa major d’aquests any.

La Festa Major de Gràcia 2020 està prevista per a la setmana del 15 al 21 d’agost i aquest dijous se’n va presentar el cartell, dissenyat per Sergi Solans.