Últims dies del videoclub més antic de l’estat, al carrer d’Enric Granados. La pujada del preu del lloguer ha obligat la propietària, l’Aurora Depares, a marxar del local que van fundar els seus pares fa més de 38 anys. Un espai que, per als cinèfils, és molt més que un videoclub. L’Aurora assegura que la decisió del seu pare de comprar tot el que s’editava, “posar-ho de lloguer i arxivar-ho, ha convertit Video Instan en una referència cultural”. Ho corrobora el Joaquín Bermúdez, client de l’establiment des del 1982, que hi va per trobar pel·lícules antigues: “sempre estic a l’aguait de les novetats i sobretot del cinema antic, que és molt difícil de trobar, i aquí ho tenen pràcticament tot”, diu.

Video Instan té una oferta de 44.300 pel·lícules de lloguer, que ara es traslladaran al nou local del carrer de Viladomat, també a l’Eixample. Aquí la propietària vol fer una petita sala de cinema. I, per finançar el projecte, ha impulsat una campanya de micromecenatge a través d’Ulule.

Des de dimarts, ja han recaptat 5.000 euros i esperen arribar als 35.000 en els 42 dies que queden. Les aportacions poden ser des de qualsevol quantitat però, a partir dels 10 euros, tenen recompensa, com la que destaca l’Aurora, de poder apadrinar una de les 32 butaques que tindrà el cinema del nou Video Instan.