Comerciants i restauradors es queixen dels efectes del tancament del Mercat de Sant Andreu, amb una baixada notable de vendes i clients. Des del novembre passat, quan el mercat va ser traslladat en un equipament provisional al carrer de Sant Adrià, hi ha hagut una disminució d’afluència de gent que ha provocat que alguns dels establiments hagin hagut d’acomiadar treballadors o demanin la baixada del preu del lloguer, ja que no els és sostenible la nova situació.

Pols i soroll

La Pilar Gordo, copropietària de la botiga Anna3, comenta que les obres d’enderrocament dels mercats municipals s’acostumen a fer durant els 15 dies posteriors al tancament de portes. En aquest cas, però, i per no afectar la campanya nadalenca, els treballs es van posposar i no començaran fins al juliol. Aquest fet està repercutint negativament sobre el comerç. Als botiguers els espanta l’inici de les obres -pel soroll i la pols que suposaran- i es queixen de manca d’informació. Diuen que ningú no els assegura els terminis, ni si és cert que el sostre del mercat està fet d’uralita (i hi hauran de marxar mentre duri el desmuntatge).

Primer semestre del 2019

El nou mercat municipal de Sant Andreu és un projecte molt esperat pel barri, ja que fa anys que està sobre la taula. El recinte municipal estarà format per dues plantes, la principal amb l’espai de venda i restauració i el soterrani amb espais de logística, magatzems i cambres frigorífiques. Alhora, a la seva zona perimetral, hi haurà un local de vendes que tindrà tres plantes destinades a comerços no alimentaris, oficines i sala d’actes. El projecte té un cost de 9.500.000 d’euros, incloent les obres del mercat provisional, i preveu obrir de nou les portes durant el primer semestre del 2019.