Després de nou mesos de gestació del projecte, amb espai fix al Raval des de la tardor, el mes de març es va crear la marca Top Manta. Ara, gràcies a una campanya de mircrodonació, s’ha aconseguit arribar a la xifra de 50.000 €. Aquest divendres es presenta la col·lecció de la nova línea de moda.

La col·lecció Top Manta, amb la seva primera línia de moda i un espai fix al Raval, fa un pas més. La campanya de micromecenatge engegada el mes de març ha superat les expectatives i ha arribat gairebé als 50.000 €, una xifra que permetrà enfortir el projecte, per comprar més material per poder continuar tirant endavant el que ells mateixos anomenen un projecte de “roba legal feta per gent il·legal” .

Es presenten resultats i col·lecció de la marca

Aquest divendres els organitzadors, PlayGround Do i el Sindicat Popular de Venedors Ambulants de Barcelona, han presentat els resultats del “crowfunding” que, després de  13 dies de campanya, ha obtingut uns molt bons resultats, cosa que fa viable la posada en marxa del negoci.

 

Per celebrar-ho, al llarg d’aquest divendres s’han fet actuacions musicals, debats, documentals, i una desfilada Top Manta per presentar la col·lecció de la línia de moda i que ha estat el punt final d’una jornada, que té com a objectiu impulsar el projecte social, aconseguir suports i millorar les condicions de vida dels manters.  Ara mateix hi ha una quinzena de manters que formen part del projecte i que han rebut l’assessorament d’advocats, entitats i també del Centre Universitari de Disseny de Barcelona (BAU) per poder tirar endavant els dissenys. L’objectiu del Sindicat Popular de Venedors Ambulants (del qual formen part unes 150 persones), és que s’hi sumin més venedors a la manta. Reconeixen, però, que no és una tasca fàcil per les condicions “dures” en què viuen.  Ara s’han constituït en associació i el pas següent serà contactar amb l’Administració per poder contractar més personal. Amb els guanys que han aconseguit fins ara, el sindicat destinarà els diners a diferents àmbits: habitatge, sanitat i promoció del projecte.

Marca impugnada

La roba de la col·lecció ja es pot comprar en línia, a través de la plataforma Goteo. Es venen samarretes, jerseis i bosses. De moment, però, no poden fer servir el nom de marca Top Manta, perquè una entitat l’ha impugnada. Per això, de moment, han substituït “marca” per “col·lecció”.