Sant Antoni es debat entre l’atracció de públics nous i evitar que la turistificació en desplaci els veïns. Si en un primer moment la notícia que un gimnàs ocuparia l’espai comercial no alimentari de l’equipament va sorprendre els comerciants, ara asseguren que és un tipus de dinàmica que pot afavorir l’ambient comercial de proximitat del barri, amb gent que hi vingui dos o tres cops per setmana.

El Mercat de Sant Antoni serà l’únic de Barcelona que disposarà d’un gimnàs als baixos de l’edifici. L’empresa Duet Fit ha estat l’única que s’ha presentat al concurs per ocupar l’espai destinat a comerç no alimentari del recinte rehabilitat. Per això, s’ha quedat amb el local que, segons l’Ajuntament, pot atreure públic nou al mercat. “Creiem que pot aportar sinergies des del punt de vista d’atreure persones que habitualment no van al mercat”, explica el regidor de Comerç i Mercats, Agustí Colom.

Tot i que en un primer moment els comerciants pensaven en un tipus d’activitat que portés públic diferent cada dia, han rebut amb optimisme la notícia de la instal·lació del gimnàs. El president de Sant Antoni Comerç, Vicenç Gasca, afirma que “tot el que és complementari és bo, que tot el que aporti gent és bo i que l’únic que no volien era un tipus d’activitat que no aportés gent”.

El gimnàs completarà l’oferta del nou mercat que també inclourà un autoservei, un espai veïnal, un aparcament i un magatzem, tot repartit en els cinc nivells de l’edifici rehabilitat. El gimnàs s’acaba de licitar i, per això, obrirà posteriorment la inauguració del mercat, prevista per a finals de maig.