El programa que s’estrena s’anomena Jornades Gastronòmiques amb Gràcia. Veurà la llum el pròxim 5 de maig, coincidint amb el Dia del Comerç al Carrer, tota una declaració d’intencions per a una iniciativa que busca donar a conèixer la cuina que s’ofereix als bars i restaurants de la Vila de Gràcia  i, a la vegada, esdevenir un nucli cohesionador de la restauració del barri.

Bona part dels establiments que hi participen no es coneixien, ni entre propietaris, ni entre treballadors ni entre l’oferta gastronòmica. Ho confessa Albert Pino, del Cafè Godot: “Som un grup de restaurants i no ens coneixem”. Espera que “això ens ajudi a poder arribar als altres xefs, a altres caps de sala, i conèixer-nos entre nosaltres”. Aquesta visió la comparteix Jordi Alcaide, del restaurant Samsara, que recalca que Gràcia “és un barri on no hi ha restaurants de cadenes, són restaurants petits, que sumem 20 o 25 ofertes gastronòmiques diferents” que ara, apunta, “es poden complementar”.

L’impuls d’aquesta proposta ve de Gleva Estates, un projecte que engloba diferents projectes de viticultura, que hi aportaran els maridatges. Sònia Guallar, organitzadora de les jornades, explica que esperen generar xarxa entre els restauradors i convidar-los a treballar plegats. Les primeres Jornades Gastronòmiques amb Gràcia se celebraran del 5 de maig al 4 de juny.