Nou locals municipals

del Raval i Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera reben aquests dies la visita d’emprenedors. Estan inclosos en el projecte Baixos de protecció oficial, que vol posar a l’abast d’emprenedors aquests espais perquè hi obrin comerços de proximitat o negocis d’economia sostenible.

A aquests locals poden optar-hi entitats sense ànim de lucre, fundacions o cooperatives, així com persones i empresaris a títol individual. Una d’aquestes entitats és el Casal de Tucumán. Rita Levy, presidenta, explica que ha visitat tots els locals disponibles, i admet que té interès pels del carrer de Sant Ramon, número 6, al Raval, perquè “tenen les característiques necessàries que busquem”. Avança que voldrien instal·lar-hi “una cafeteria ecològica, i si el lloc es presta, destinar un petit espai a portar artistes”, en un projecte de “cafè literari com els que hi ha a l’Argentina”.

Presentació de sol·licituds fins al 18 de maig

Els interessats en aquests locals poden presentar les sol·licituds fins al 18 de maig, tot especificant el projecte que voldrien desenvolupar-hi. Aquest projecte vol dinamitzar els locals públics buits i alhora promoure el comerç de proximitat i activitats econòmiques útils al districte de Ciutat Vella.

Els locals tenen una superfície que oscil·la entre els 22 i els 79 metres quadrats, i en cas d’optar al lloguer públic, el temps de contracte serà de cinc anys, prorrogable als set en funció dels casos.