La Fira per la Terra, que fins ara se celebrava al passeig de Lluís Companys i el Parc de la Ciutadella, canvia d’escenari i s’ubica al Parc Central de Nou Barris, en una àrea de sis hectàrees i també en espais del Parc Tecnològic i la seu del districte. La fira, que arriba a la 23a edició, es proposa promoure un model sostenible, respectuós amb el medi ambient i més solidari. Té prop de 300 parades de mercat de pagès, entitats i artesans i es duen a terme activitats lúdiques i tallers d’energies renovables.

El canvi d’ubicació no ha agradat als firaires, que en un manifest són molt crítics amb el districte de Ciutat Vella. Consideren que se’ls ha expulsat de la Ciutadella posant múltiples traves administratives, com sancions per la venda de pa artesà o menjar ecològic, o l’exigència de llicències individuals als paradistes, en lloc de donar una sola llicència a l’entitat organitzadora com fins ara.

Entre l’oferta que es pot visitar a la Fira per la Terra hi ha un mercat de pagès, que pretén fomentar l’agricultura local i ecològica amb més de 100 pagesos; un mercat d’artesans, amb demostracions d’antics oficis amb més de 200 participants i 100 associacions solidàries; i activitats i tallers d’energies renovables, creixement personal, teràpies alternatives i consum responsable.