Els principals sindicats a Catalunya han presentat la manifestació de l’1 de maig, Dia Internacional del Treball, que portarà per lema “Ara ens toca a nosaltres”, i que es basa en quatre grans eixos de reivindicació: igualtat, millor ocupació, salaris més alts i pensions dignes.

El secretari general de la UGT, Camil Ros, ha demanat una manifestació massiva per demostrar que “a banda del debat Catalunya-Espanya o el debat dels drets i les llibertats, tenim un altre debat igual d’important, que és el dels drets socials i les retallades”. De la seva banda, el secretari general de CCOO, Javier Pacheco, ha fet una crida “als poders polítics i econòmics” per afrontar “la injustícia que és que la riquesa que es crea amb la sortida de la crisi no es reparteix.” Els dos líders sindicals no descarten arribar a l’extrem de convocar una vaga general.

L’acord PP-PNB per a les pensions

Pacheco i Ros han expressat la desconfiança respecte a l’acord que acaba d’assolir el PNB amb el Govern central perquè totes les pensions pugin l’1,6% el 2018 i segons l’IPC el 2019, així com per endarrerir el Factor de Sostenibilitat, lligat a l’esperança de vida, fins al 2023. Tots dos l’han qualificat d’acord “pírric” i que “busca desmobilitzar els ciutadans”.