A La Pionera s’hi poden trobar productes de tota mena: des de roba de dissenyadors emergents, joies o elements decoratius fins a aplicacions mòbils o parades de restauració. Tots tenen un element comú, són projectes d’emprenedors que comencen i que al mercat hi tenen l’oportunitat  de donar-se a conèixer . Per això, a l’hora de triar els candidats  s’han prioritzat aquells emprenedors que es trobin en fase d’incubació, que tinguin un caràcter innovador i que generin nova ocupació. També s’ha valorat  que es respectin els criteris de compromís social, ambiental i comunitari, i que ofereixin oportunitats a persones en situació de vulnerabilitat social.

El mercat té 30 expositors, que es poden sol·licitar en diverses modalitats.  La majoria dels emprenedors — un 43 %— interessats a tenir-hi presència han demanat disposar d’un expositor un cap de setmana al mes, mentre que el 28 % dels demandants volen tenir expositor cada cap de setmana en què estigui oberta La Pionera, que seran 42 a l’any. Això permetrà que hi hagi una rotació de les iniciatives que s’hi exposen durant tot l’any.

Horaris de La Pionera

D’octubre a maig:  

cada dissabte i diumenge de 10 a 20 h.

De juny a setembre: cada divendres, dissabte i diumenge  de 12 a 22 h.

Programació cultural a càrrec de Cultura Viva

El programa Cultura Viva s’encarregarà de dinamitzar l’oferta cultural amb propostes de música en viu, xerrades, dansa o circ i també tindrà una ràdio en directe, a càrrec de la Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona. Aquesta oferta es complementarà amb diverses propostes gastronòmiques.

Aquest primer cap de setmana del mercat hi actuaran, entre d’altres Joan Colomo & La Radiofórmula, Xou Lee Ta Dj, Marga Mbande i Vàlius.