L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha retirat aquest medicament del mercat a les farmàcies del país. S’ha detectat un error de redacció del prospecte tot i que no hi ha cap alerta referent al producte. El laboratori BGP Product Operations, que subministra el fàrmac i ha notificat l’error, recorda que hi ha 21 medicaments més amb la mateixa composició al mercat.

Fonts del Ministeri de Salut expliquen que en el prospecte hi faltava una paraula -sense especificar quina-, però han volgut insistir que no hi ha cap incidència amb relació al fàrmac i avisa, així, que els que tinguin Dalsy a casa el poden consumir. Quan es resolgui l’errada se’n tornarà a reprendre la venda.

El medicament, de 20 mg/ml, suspensió oral i de 150 ml, és l’ibuprofèn infantil i n’és la versió estrella. Aquests lots, segons la companyia, no s’han arribat a comercialitzar.

Tot i el desabastiment, l’empresa BGP Product Operations, que s’encarrega del repartiment, ha informat que hi ha 21 productes farmacèutics al mercat amb la mateixa composició. Aquest medicament es recepta en períodes febrils, per a l’alleujament del dolor lleu i les molèsties generals als nens.