A les botigues de cosmètics els productes més robats segons l’AEGC són les cremes facials, com corrobora Mònica Lujan, dependenta d’un establiment d’aquest tipus a Gràcia. També els pots de maquillatge petits, fàcils d’ocultar, i en tercer lloc els perfums.

Als supermercats, han de vigilar sobretot amb les begudes alcohòliques, els productes ibèrics i les llaunes de conserves, un rànquing que corrobora Àfrica Tusset, que regenta un supermercat a Gràcia. En aquest establiment calculen que els furts els suposen un 6 % de pèrdues i es lamenten que en algunes ocasions venen per part de clients coneguts del barri.

En el sector tèxtil, com resulta evident, el que més es furta són peces de roba, complements i calçat, tot i que Desiré Mansó, dependenta, també hi afegiria les ulleres de sol. La majoria de problemes amb lladres, explica, els pateixen quan la botiga s’omple i és impossible controlar tots els clients.

A la ferreteria de Carles Camps tot just fa uns mesos han estrenat les càmeres de seguretat, farts dels robatoris. En aquest sector el rànquing del que més s’enduen són les bombetes i les piles, seguit d’aparells elèctrics, que a l’establiment d’en Carles s’encarreguen de lligar als aparadors.