La publicació d’unes imatges en què Cristina Cifuentes és enxampada robant cremes facials en un supermercat ha fet saltar del càrrec la fins ara presidenta de la Comunitat de Madrid, que finalment ha dimitit. Furts com els que va protagonitzar Cifuentes són habituals a tot tipus de comerços de Barcelona i segons un estudi de l’Associació d’Empreses del Gran Consum (AEGC) representen més de 1.000 milions d’euros en pèrdues a l’any per les botigues de l’Estat espanyol.

A les botigues de cosmètics els productes més robats segons l’AEGC són les cremes facials, com corrobora Mònica Lujan, dependenta d’un establiment d’aquest tipus a Gràcia. També els pots de maquillatge petits, fàcils d’ocultar, i en tercer lloc els perfums.

Als supermercats, han de vigilar sobretot amb les begudes alcohòliques, els productes ibèrics i les llaunes de conserves, un rànquing que corrobora Àfrica Tusset, que regenta un supermercat a Gràcia. En aquest establiment calculen que els furts els suposen un 6 % de pèrdues i es lamenten que en algunes ocasions venen per part de clients coneguts del barri.

En el sector tèxtil, com resulta evident, el que més es furta són peces de roba, complements i calçat, tot i que Desiré Mansó, dependenta, també hi afegiria les ulleres de sol. La majoria de problemes amb lladres, explica, els pateixen quan la botiga s’omple i és impossible controlar tots els clients.

A la ferreteria de Carles Camps tot just fa uns mesos han estrenat les càmeres de seguretat, farts dels robatoris. En aquest sector el rànquing del que més s’enduen són les bombetes i les piles, seguit d’aparells elèctrics, que a l’establiment d’en Carles s’encarreguen de lligar als aparadors.