El primer secretari del PSC i cap de l’oposició, Salvador Illa, ha dit en una entrevista al ‘bàsics’ que veu “les coses encarrilades” perquè Jaume Collboni sigui el futur alcalde de la ciutat. “Quan passejo amb ell per Barcelona respiro la voluntat d’obrir una nova etapa, veig un ambient d’il·lusió”, ha afirmat. Sobre possibles pactes postelectorals, Illa ha recordat les línies vermelles que ha traçat el candidat del PSC: “Amb tots els que vulguin un model de decreixement econòmic, Collboni no s’hi veu amb cor de pactar. Tampoc amb qui vulgui enfrontaments amb la resta d’Espanya i Europa.” Sobre el decreixement econòmic, Illa ha considerat que l’actual govern municipal “ha estat massa amb el no, el no i el no. El verb ‘limitar’ no m’agrada”, ha dit.

“No m’agrada que Trias amagui les sigles de Junts per Catalunya”

Illa no ha salvat ni els dos mandats dels comuns, ni tampoc el mandat de Xavier Trias: “els darrers 12 anys no han estat bons per a Barcelona.” Respecte a Ada Colau, ha considerat que “després de 8 anys, el que percebo és que ha generat decepció. Hi havia expectatives i en què han quedat?”. A Trias també li recrimina que “no aclareix què vol fer amb l’habitatge”. També ha assegurat: “Tampoc no m’agrada gaire que amagui les sigles de la seva formació política. És de Junts per Catalunya, sí o no? Els ciutadans tenen dret a saber què passarà.”

“Barcelona no ha de ser moneda de canvi”

Preguntat sobre si el pacte de pressupostos amb ERC a la Generalitat pot aplanar el camí cap a una entesa després del 28 de maig, Salvador Illa ha coincidit amb el que Pere Aragonès va dir al ‘bàsics’ aquest dilluns: “Va ser un acord puntual, però rellevant. És inèdit que el principal partit de l’oposició i el govern arribin a un acord pressupostari. Ara bé, és positiu.”

Illa tampoc creu que els pactes que s’assoleixen a l’altra banda de la plaça de Sant Jaume hagin de condicionar el que passa a l’Ajuntament: “Els pactes de Barcelona s’han de fer en clau de barcelonina. La ciutat no ha de ser moneda de canvi.”