Pau Bosch és el nou president de l’associació Amics de la Rambla. L’arquitecte i urbanista ha estat membre de la junta directiva des del 2015 i viu i treballa a la Rambla. Bosch pren el relleu en el càrrec a Fermín Villar, després de vuit anys al capdavant de l’entitat. “Vull lluitar per dignificar la Rambla”, així s’ha presentat el nou president en una entrevista al ‘bàsics’.

La reforma de la Rambla marcarà el nou mandat de l’entitat. De fet Bosch ha assegurat que “volem fer un seguiment de l’obra”, tant de la velocitat com de la qualitat, i per això estan treballant amb el COAC per poder fer-ho. Explica que la gran incògnita és saber què hi ha al subsol. Tot i això ha recalcat el compromís que han adquirit de l’Ajuntament: “Quan hi hagi una troballa, que en menys de 24 hores es prengui una decisió i es pugui continuar amb l’obra de la Rambla”. A més, ha recordat que han aconseguit que es creï “una oficina d’atenció per les obres que hi haurà a la Virreina”.

Villar assegura que “la Rambla fa molta por als polítics”

L’altre eix en què Bosch posarà el focus és en la cultura, també en la millora de la neteja i la seguretat. A més explica que treballarà per aconseguir una oferta comercial de més qualitat i equilibrada en una via per la qual passen diàriament unes 350.000 persones.

El president sortint, Fermín Villar, ha definit el seu successor com un “corcó”. Explica que és una característica bona per fer front als reptes, ja que ha assegurat que “la Rambla fa molta por als gestors polítics i, per aconseguir que et facin cas, has d’empènyer un munt”.

Proposen la reforma de la façana marítima i el cobriment de la ronda del Litoral

Amics de la Rambla creu que s’ha d’anar més enllà de la reforma de la via. Ja es proposen nous objectius cap al mar. Bosch considera que s’han de millorar la façana marítima i “un passeig de Colom que és el gran oblidat”. A més aposten per cobrir la ronda del Litoral i unir el Moll de la Fusta amb el passeig de Colom.

Villar, davant de la incertesa sobre què passarà amb els floristes, els ha reivindicat com a part de l’essència del passeig: “La Rambla sense flors és com Barcelona sense la Rambla, continuarà existint, però és impensable”.

Un dels fils conductors d’Amics de la Rambla en els últims temps ha estat recuperar el passeig per als barcelonins. L’entitat ha creat activitats enfocades a redescobrir-la, adreçades, principalment, als veïns. Un dels projectes que s’havien anunciat per a aquest any és una nova botiga, que es dirà Territori Rambla, per fer difusió de la història del passeig i les rutes que s’hi organitzen, i també s’hi podran comprar entrades i productes relacionats.

Una junta representada per les diferents mirades de la Rambla

Pau Bosch comptarà amb quatre vicepresidències: Roser Tiana, Ángel Díaz, Anna Matamala i Toni Albaladejo. Segons Amics de la Rambla, a la seva junta estaran ben representats els col·lectius que formen part de la vida del passeig, com els veïns, el Gran Teatre del Liceu, els quiosquers, el Mercat de la Boqueria, els comerciants i els professionals que treballen a la Rambla.

Què ha passat a la Rambla durant els vuit anys de mandat de Villar?