Les màquines ja han entrat al Parc de Joan Miró per les obres de perllongament de la Línia 8 dels FGC. Hi han començat a remoure terra just a tocar del monument de la Dona i l’Ocell i al davant del Centre Comercial Arenas Barcelona, segons han pogut observar els veïns.

La Plataforma Salvem el Parc Joan Miró ha denunciat a través d’un comunicat que les feines s’han posat en marxa sense avisar el veïnat i ha denunciat la insensibilitat social i mediambiental mostrada pel Departament de Territori de la Generalitat i l’Ajuntament. Actualment, hi ha 52 entitats que s’han adherit a la plataforma i s’han recollit 2.400 signatures fins ara per denunciar que l’obra afecti el parc.

“És un projecte d’una altra època”

Membres de la plataforma expliquen que era possible fer l’ampliació de l’L8 sense malmetre el parc i que havien plantejat altres alternatives que l’administració ha descartat per ser massa cares. “És un projecte d’una altra època ubicar la zona logística d’una obra d’aquesta envergadura dins l’única gran zona verda de bona part de l’Eixample”.

Xavier Riu, de l’Associació de Veïns de l’Esquerra de l’Eixample, assegura, a més, que els treballs han engegat abans d’hora. “Ens havien explicat que començarien a l’estiu, almenys la part més visible de l’obra”.

Les entitats denuncien que finalment s’hauran de tallar un centenar d’arbres, malgrat que n’hagin salvat una setantena del projecte inicial. Tot i això, afirmen que la tala d’arbres és una “bestiesa”.