Un incendi de grans proporcions s’ha declarat aquest dimecres a la tarda, pels volts de les 18.30 h, en un habitatge de la quarta planta dels números 22-24 del carrer del Rosari, al barri de les Tres Torres, a Sarrià – Sant Gervasi. El foc, molt virulent i que ha generat molta flama, sortia de l’interior del domicili i ha desprès molt fum negre. Vuit dotacions dels Bombers de Barcelona han acudit al lloc dels fets i han desallotjat el bloc sencer. Poc abans de les vuit del vespre, l’incendi ha quedat extingit.

Tot i l’aparatositat del foc, no hi ha hagut ferits de consideració. Quatre persones, però, han hagut de ser ateses per inhalació de fum i donades d’alta “in situ”.

L’origen, en una habitació

Segons ha confirmat Víctor Carrillo, cap de guàrdia dels Bombers de Barcelona, l’incendi s’ha originat en una habitació, “segurament per un tema elèctric”. La propietària, ha explicat Carrillo, ha mirat d’apagar el foc, que s’ha descontrolat, i ha hagut de marxar del pis. Ha estat aleshores quan les flames s’han propagat per la resta de l’habitatge, però per sort no s’han estès a la resta de pisos de l’immoble. Tot i que consta que s’ha produït un petit dany estructural, els Bombers no el consideren greu.

Diversos veïns han trucat al 112 i molts altres han penjat imatges de l’incendi a les xarxes socials.

La Guàrdia Urbana ha tallat el trànsit al carrer del Rosari per facilitar les tasques d’extinció dels Bombers i també s’hi han desplaçat ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Altres incendis a Barcelona

El darrer incendi en un habitatge del qual s’ha fet ressò betevé va ser el 5 d’abril al balcó d’un quart pis del passeig de Fabra i Puig. Uns dies abans, el 23 de març, una explosió de gas en uns baixos de la Teixonera va cremar uns baixos. També al març es va declarar un foc a Nou Barris, en un habitatge de la via Júlia, que va causar tres ferits.

Des que va començar l’any també hi ha hagut altres incendis de rellevància a Barcelona. Per exemple, el que es va originar a l’emblemàtica Casa Jaume Moysi, a la rambla de Catalunya, el que es va declarar en un hostal de l’avinguda Diagonal i el que va cremar un pis del carrer del Segre per la bateria d’un patinet elèctric