El conegut com a crim de la Guàrdia Urbana ha fet aquest dimarts un gir inesperat, després que un dels condemnats, Albert López, hagi reconegut la participació en la mort de Pedro Rodríguez. Ara la defensa de Rosa Peral, l’altra condemnada pels fets, estudiarà demanar una revisió del cas. En una entrevista a Catalunya Ràdio, l’advocada de Peral, Núria González, ha estat contundent: “Tot el que ha dit Albert López fins ara és fals”. I ha afegit: “Amb aquest nou escenari, estudiarem quines d’aquestes afirmacions han tingut algun tipus d’efecte o influència dins de la condemna de Rosa Peral”. Ha recordat que Peral sempre ha mantingut la seva innocència i que el dia dels fets “es va amagar perquè tenia por d’un assassí confés, que és el que tenim ara”.

Per això revisaran totes les declaracions que ha fet fins ara López. “Tenim una feina de gegant”, ha assegurat. També li ha reclamat una disculpa pública i ha dit que amb aquest nou escenari la versió del fiscal ha quedat desvirtuada. Afegeix: “La sentència no diu com va morir Pedro [Rodríguez]. Ara Albert [López], que ha reconegut que l’ha matat, que ho expliqui. Li va disparar un tret, el va asfixiar… Què va fer?“.

La defensa d’Albert López nega que hagi confessat l’assassinat

Ara bé, l’advocat d’Abert López, José Luis Bravo, ha negat de forma contundent que el seu client hagi confessat el crim. “Ell no ha signat cap paper”, ha dit, i ha aclarit que “només ha reconegut el que ja va reconèixer en el seu moment al judici”. Bravo també lamenta que s’hagi filtrat el que López pugui haver dit a la Junta de Tractament de Quatre Camins, on compleix la condemna. “És un fet molt greu”, ha conclòs.

Un crim mediàtic

Albert López va ser condemnat a 20 anys de presó per assassinar amb traïdoria, juntament amb Rosa Peral, Pedro Rodríguez. Els fets van tenir lloc a Cubelles el maig del 2017. Els acusats, tots dos agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona, van dur el cos de Rodríguez en el maleter del seu cotxe fins al pantà de Foix, on van cremar el vehicle.