Entitats socials i veïnals de Barcelona han presentat una queixa conjunta a la Sindicatura de Greuges de la ciutat amb l’objectiu que insti les administracions a aturar l’exhibició de Fórmula 1 que hi ha prevista pel centre de la ciutat per promocionar el Gran Premi d’Espanya, que es farà al juny.

Titllen la iniciativa de “disbarat”

A la queixa que han presentat, les entitats consideren que la ciutat “no ha de ser un espai per a competicions de motor amb fum, soroll i velocitat“. Les entitats argumenten que és una activitat que genera contaminació ambiental i acústica i que això té un impacte negatiu en la salut de la ciutadania. A més, lamenten que es fomenta la conducció temerària, fet que va en contra de les polítiques de seguretat viària i de moderació de la velocitat per reduir els accidents i la seva gravetat. Per tot plegat, titllen de “disbarat” que l’Ajuntament organitzi i aporti finançament a aquest esdeveniment.

Entre la desena d’entitats que signen la queixa hi ha la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), que ja havia qualificat de “deplorable” la iniciativa, i Eixample Respira, que també s’hi havia mostrat obertament contrària.

Comerciants satisfets

Els comerciants al voltant del Passeig de Gràcia es miren amb bons ulls el desembarcament de la fórmula 1. Creuen que al tractar-se d’un únic esdeveniment l’impacte negatiu estarà controlat i ells podran fer més caixa. La Julieta Bilma, treballa al restaurant Animar del Consell de Cent i demana als barcelonins que tinguin paciència perquè aquell dia el centre estarà molt ple però ells treballaran de valent.

BComú també proposa que es retiri l’exhibició

Des de l’àmbit de la política, BComú també ha demanat públicament que es retiri el suport i finançament municipals a l’exhibició de Fórmula 1 al passeig de Gràcia. Ara, però, ha anunciat que farà un pas més i ho demanarà també en una proposició en comissió municipal del mes d’abril. “Barcelona no necessita exhibicions de cotxes, el que necessita són polítiques valentes per reduir la calor, la contaminació i el soroll”, ha assegurat Janet Sanz, portaveu del grup municipal.