La Fira de Reis de la Gran Via començarà amb tota previsió divendres si el Procicat no s’hi pronuncia en contra per l’evolució de la pandèmia del coronavirus. Els firaires s’han hagut d’adaptar aquest any a la covid i una de les mesures que s’ha pres és prohibir el consum itinerant, és a dir, menjar mentre es passeja per la fira. En una entrevista al programa ‘bàsics‘, de betevé, la portaveu de l’Associació de Tallers Artesans de la Gran Via, Anna Prieto, ha anunciat que s’han habilitat espais amplis al costat de les xurreries perquè la gent pugui aturar-se a menjar.

Fira de Reis de la Gran Via 2021

D’altra banda, els laterals de la Gran Via continuaran tallats al trànsit per guanyar espai i evitar-hi aglomeracions i s’hi instal·laran cintes per garantir la distància de seguretat entre els compradors que passin per les parades i aquells que passegin. A més, serà obligatori dur la mascareta posada, hi haurà cartells informatius amb les recomanacions higièniques i hi haurà agents cívics.

Aquest any, la tradicional fira acollirà 157 parades, enfront de les 243 de l’any passat. Prieto ho ha atribuït en bona part al fet que els firaires s’hi han repensat per la incertesa de si es podria dur a terme i també per la manca d’ingressos a causa de la pandèmia: “La gent no ha pogut treballar i si no pots treballar, no pots fer inversió”, ha dit.

La nit de Reis, a casa pel toc de queda

Un dels dies forts tradicionalment per als firaires de la Gran Via és la nit de Reis. És el dia que habitualment tanquen més tard i fan més caixa. Aquest any, però, les parades hauran de tancar a les 23 h pel toc de queda, segons ha explicat Anna Prieto.