Catalunya encara no ha sobrepassat el tram 1 del pla de reobertura progressiva i el govern de la Generalitat ja estudia endurir les restriccions. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha lamentat que cada dia que passa hi ha més casos de coronavirus que l’anterior i que això posa en risc la desescalada. “Sembla que es manté l’Rt superior a 1 i això ens portarà a prendre decisions de fer passos enrere sí o sí en aquesta obertura”, ha assegurat en roda de premsa.

Per prudència, la titular de Salut no s’ha aventurat a concretar quines mesures s’acabaran modificant, ni tampoc quan. “Les coses es concreten quan es treballin. Quan això estigui fet, les explicarem”, ha dit Vergés, que en aquest sentit ha apel·lat a no fer “cap especulació” fins que no hi hagi una decisió presa.

L’anunci ha arribat després d’un dimecres d’advertiments constants per part del govern català. Missatges que, més aviat, semblaven ultimàtums, que venien a dir que si no es reduïa la corba de contagis caldria replantejar les mesures. “No anem gens bé”, ha dit el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès. També Miquel Sàmper, conseller d’Interior, hi ha dit la seva: “Haurem d’anar cap enrere si no hi ha un compromís global de tota la societat i de tots els grups polítics”.

Catalunya defensa el seu propi pla de Nadal

Sobre la petició del Ministeri de Sanitat a les autonomies perquè endureixin les restriccions durant les festes de Nadal, Vergés ha recordat que Catalunya ja va dir en el seu dia que tenia el seu propi pla de Nadal. “Nosaltres analitzem les dades i si han de ser més restrictives seran més restrictives”, ha dit.