El Ministeri de Sanitat obre la porta a les autonomies a aplicar mesures més restrictives durant les festes de Nadal per evitar contagis de coronavirus, especialment a les comunitats autònomes que han registrat un empitjorament de les dades epidemiològiques. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha posat la qüestió sobre la taula durant el Consell Interterritorial de Salut que s’ha celebrat aquest dimecres a la tarda.

Entre les noves restriccions que ha plantejat Illa hi ha avançar l’hora del toc de queda la nit de Nadal i la de Cap d’Any, que fins ara s’havia establert que seria a la 1.30 h de la matinada, reduir a menys de 10 el nombre màxim de persones permeses en les reunions familiars i limitar els viatges i la mobilitat, fins i tot per les visites familiars, que fins ara representaven una excepció a la prohibició de viatjar entre comunitats. El ministre, però, ha deixat la decisió a criteri de cada comunitat autònoma.

El pla de Nadal que s’havia previst fins i que ara es pot flexibilitzar, s’havia anunciat el 2 de desembre amb un escenari de decreixement del nombre de casos. Ara, en canvi, les dades epidemiològiques són més negatives.