El Port de Barcelona vol millorar la comunicació entre la rambla de Mar, on hi ha el Maremagnum i s’ha de construir el nou edifici del Liceu, i el moll de Pescadors. Per això planteja instal·lar una “plataforma flotant que es pugui moure”, segons ha explicat el president del Port, Damià Calvet, en una entrevista al programa ‘bàsics’. Tot i que el projecte encara no està desenvolupat, Calvet ha explicat que s’està treballant en la “solució tècnica” definitiva: “Ha de permetre generar fluxos, per creuar el moll d’Espanya i anar per mar al moll de Pescadors”.

Aquesta passarel·la flotant permetrà arribar a la llotja dels pescadors, que està pendent de reforma: “Es tracta d’obrir a activitats i rutes que permetin recuperar la cultura marítima”. Precisament el projecte de la nova llotja, que acumula anys d’endarreriment, ha de combinar l’activitat pesquera amb la difusió: “Serà un edifici funcional i útil per a la comunitat de pescadors, a qui volem cuidar, i al pis de dalt hi haurà espais per visitar on es podrà veure la subhasta del peix“, ha explicat Calvet. Aquest espai també tindrà una vessant cultural, amb “espais d’aprenentatge per reivindicar el producte i la gastronomia”.

Entrevista a Damià Calvet, president del Port de Barcelona
Mira l’entrevista completa

Els creuers es recuperen a millor ritme del que estava previst

Segons Calvet, les previsions per a la recuperació del turisme de creuers a la ciutat són optimistes: “Recuperarem els tres milions de creueristes que hi havia abans de la pandèmia el 2023 , o abans”. També per a l’any actual les xifres marquen “bones previsions en nombre d’escales i en aposta de les navilieres per operar a Barcelona com a port base”. El president del Port de Barcelona creu que, si les condicions sanitàries ho permeten i es compleixen les previsions, les xifres de creueristes que visiten la ciutat es recuperaran “més ràpid del que esperàvem”.