El Liceu planeja incorporar una nova seu al moll d’Espanya, i el Port de Barcelona vol que el nou edifici estigui dissenyat per un arquitecte reconegut: “Haurà de ser d’autor, i estic segur que el Liceu promourà despatxos de renom”, ha assegurat Damià Calvet en una entrevista al programa ‘bàsics’. El president del Port de Barcelona considera que el nou edifici, que s’haurà de construir després de l’enderrocament de l’Imax i els antics cinemes del Maremagnum, “haurà de ser funcional, s’haurà d’adequar al nombre d’espectadors i haurà de ser prou alt per permetre els canvis d’escenari“. Tot i això, descarta que sigui un gratacel.

La voluntat és que el nou edifici del teatre canviï la relació del capdavall de la Rambla amb el mar: “El Liceu ha de ser un reclam que permeti estirar Barcelona cap al mar”. La programació en el nou auditori ha de permetre, segons el president del Port de Barcelona, una programació cultural diferent: “Ha de ser un espai que permeti més creativitat, on hi hagi nova creació i on treballin autors joves”, tot i que ha puntualitzat que el projecte l’haurà de concretar el Gran Teatre del Liceu.

Calvet no dona per perdut l’Hermitage

Preguntat pel projecte de l’Hermitage, Calvet ha assegurat que el projecte no es pot donar per perdut: “No està tancat, ni molt menys, perquè el port ha donat una concessió”. Tot i que els impulsors del museu rus van donar per perdut el projecte a la ciutat a finals de gener, el president del Port ha dit que segueix la negociació amb el consistori “per desencallar la signatura del conveni, tot i que ara no es donen les condicions”. El cas està judicialitzat, però Calvet ha suggerit que els contenciosos, tal com es posen, “també es poden treure”.

Entrevista a Damià Calvet, president del Port de Barcelona
Recupera l’entrevista completa