Els agents dels Mossos es reorganitzaran per tenir més presència a les zones més conflictives de Ciutat Vella. No es tracta d’un augment del nombre d’agents, com demana l’alcaldessa, sinó d’una redistribució. El director general de la policia, Andreu Joan Martínez, ha assegurat en una entrevista al ‘bàsics‘ que s’ha dissenyat un dispositiu “dinàmic” que permetrà que la ciutadania noti que hi ha més agents uniformats al carrer, en especial a Ciutat Vella.

Martínez ha explicat que cada departament de la policia mantindrà les seves funcions, però explica que hi haurà “permeabilitat absoluta” per tal d’assegurar que s’augmenta la presència d’agents al carrer.

L’augment dels furts

El director de la policia també ha valorat les dades de criminalitat que mostren un increment del 19 % dels delictes. Segons aquestes xifres, els furts representen la meitat dels delictes que hi ha a la ciutat. En aquest sentit, Martínez remarca que l’increment s’ha donat especialment a establiments comercials i al metro. Per als primers, preveu fer molta prevenció i per al subsol avisa que “hi hem d’estar molt actius”.

 

Menors a les comissaries

Martínez ha reconegut que continua havent menors dormint en comissaries dels Mossos. És el cas de Ciutat Vella i de l’Eixample, però també recorda algunes comissaries de la Guàrdia Urbana. Amb aquesta problemàtica, el director de la policia es manté en espera que el govern doni una solució a la situació d’aquests joves i remarca “l’esforç que està fent el cos” per atendre’ls.