El sindicat UGT ha reclamat l’ús d’armilles antitalls per millorar la protecció dels vigilants de seguretat del metro. Ho ha demanat en un comunicat de condemna per l’apunyalament d’un vigilant de seguretat la matinada de diumenge a l’estació del Paral·lel, després que aquest intercedís en una baralla entre dos grups de persones. El sindicat recorda que és un acord que al qual ja havien arribat les empreses privades que presten aquest servei amb TMB, tot i que segons la normativa estatal, no són obligatòries.

Una de les dues empreses de seguretat privada que treballen al metro ja dona aquestes armilles protectores als treballadors, i l’altra, ha assegurat que ho farà de manera imminent. TMB ha explicat que també ha requerit a les empreses que les faciliti als empleats de seguretat.

La UGT ha tornat a denunciar que aquest fet “se suma a una escalada d’agressions sofertes en els últims temps” als vigilants de seguretat. Una afirmació que TMB nega, ja que casos com el d’aquest diumenge assegura que són excepcionals. Des del sindicat ara estan mantenint reunions amb polítics i amb responsables de la seguretat d’instal·lacions de concurrència pública per incrementar la implantació d’equips de protecció individual entre els treballadors de la seguretat privada. De fet, el personal de seguretat del metro fa mesos que denuncien la situació de vulnerabilitat en la qual es troben, especialment arran de l’increment d’incidents vandàlics amb grafiters.

Des de la UGT volen recordar la feina que fan els vigilants, sovint “des del silenci”, per contribuir que hi hagi “més seguretat” per a la ciutadania. En aquest sentit, el sindicat insta el Govern espanyol que tot això quedi recollit en el Reglament de seguretat que s’està tramitant actualment.