Els delictes a Barcelona es van disparar un 19 % de gener a agost, respecte al mateix període de l’any passat. El tipus delictiu més freqüent a la ciutat (un 59 %) són els furts: ja se n’han registrat 87.000. De fet, dels furts denunciats a tot Catalunya, més de la meitat han passat a Barcelona.

Els furts, punt feble de Barcelona

Segons han explicat fonts policials després de la Junta de Seguretat Local, bona part d’aquests furts han tingut lloc a comerços, a restaurants i a dins del metro. Un altre delicte que també ha crescut els últims mesos són els robatoris amb violència i intimidació, arran de les bandes organitzades que roben rellotges de luxe.

Tot plegat també ha fet créixer les actuacions policials a Barcelona. Des de principis del 2018, s’han fet un 9,5 % més de detencions i un 4,8 % més d’investigacions.

Narcopisos: 46 tancats, 60 detinguts

Pel que fa a la lluita contra els narcopisos de Ciutat Vella, el dispositiu conjunt de Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana ha tancat 46 punts de venda i consum de droga. La policia també ha fet una seixantena de detencions i dels narcopisos desmantellats, sis de cada 10 han quedat clausurats.