Vestíbul estació metro Paral·lel

Un vigilant del metro ha estat ferit la matinada d’aquest diumenge a l’estació de Paral·lel després d’intervertir en una baralla en la qual discutien dos grups de persones. El vigilant hi ha intervingut i ha quedat ferit amb arma blanca. Minuts després dels fets, els Mossos d’Esquadra han detingut dues persones com a presumptes agressors: un l’ha apunyalat amb un ganivet i l’altre li ha propinat diversos cops de puny.

L’agent de seguretat té ferides profundes als braços, però la seva vida no corre perill.

El sindicat UGT condemna l’agressió

El sindicat UGT ha emès un comunicat en què condemna l’apunyalament al vigilant de seguretat i assegura que aquest fet “se suma a l’escalada d’agressions que pateix el personal de seguretat en l’exercici de les seves funcions” en instal·lacions de pública concurrència.

Per això, els representants sindicals recorden que s’ha acordat dotar els vigilants de seguretat amb armilles anti-talls com a mesura d’autoprotecció. També expliquen que UGT està mantenint reunions amb responsables polítics per tal d’implementar equips de protecció individual per a la seguretat privada.

El sindicat també ha instat al govern espanyol a incoroporar en el Reglament de seguretat, que es troba actualment en tràmit, la realitat de l’exercici de la seguretat privada eliminant el que consideren “aspectes retrògrads de l’esborrany que no afavoreixen”, diu el comunicat, en res la feina dels vigilants.