L’Ajuntament de Barcelona renovarà

en els propers mesos tots els parquímetres amb uns dispositius intel·ligents dissenyats a la ciutat. Els aparells tenen una pantalla tàctil a color i són més fàcils de fer servir. Disposen de tecnologia “contactless” per pagaments amb targeta i no farà falta recollir tiquet i anar-lo a deixar al cotxe.

Els primers parquímetres ja s’han començat a instal·lar i la renovació s’allargarà tot el primer trimestre del 2020. En total es posaran 2.068 parquímetres nous, la gran majoria al mateix lloc que els antics. Hi haurà, però, uns 700 parquímetres menys que ara i l’Ajuntament ho justifica perquè no caldrà tenir-los tan a prop dels cotxes, ja que no s’hi haurà de posar el tiquet.

Parquímetres intel·ligents

A la pantalla, l’usuari podrà escollir en quin tipus d’àrea (verda, blava o resident) aparca. El parquímetre demana posar la matrícula i permet escollir si es vol pagar en efectiu o en targeta. La lectura de la matrícula farà que la màquina calculi la tarifa en funció de l’etiqueta ambiental del vehicle, si s’aproven les ordenances fiscals per al 2020, que preveuen un increment de preus.

Els nous parquímetres digitals permeten centralitzar tota la informació en una base de dades i saber, per exemple, el grau d’ocupació dels aparcaments d’una determinada zona. Quan estiguin tots instal·lats, els usuaris de l’aplicació SMOU podran consultar la informació a temps real. Aquest vídeo de betevé mostra com funcionen els nous parquímetres.