Joan Garriga, número tres a la llista de Vox i president del partit a Barcelona, assegura que la formació no sumarà els seus vots per investir el candidat del PSC, Salvador Illa, encara que això pugui evitar un govern independentista després de les eleccions a Catalunya 2024: “Només votarem el nostre candidat, Ignacio Garriga. Illa i Aragonès són el mateix perquè han dedicat la legislatura a perjudicar els grans projectes i enfrontar-nos amb Espanya”, ha assegurat Garriga en una entrevista al ‘bàsics’.

El candidat ha insistit durant l’entrevista a vincular immigració amb inseguretat i s’ha mostrat a favor d’instaurar quotes i fer expulsions. En preguntar-li per la competència electoral que pot suposar la irrupció d’Aliança Catalana, formació també d’extrema dreta que focalitza el discurs en la migració, Garriga ha volgut restar-li importància: “Per res pot restar-nos vots. En economia són iguals que el PSC, Junts o ERC”.

Joan Garriga, sobre el turisme: “Si el col·lapse et molesta, ves a un altre lloc”

Pel que fa a la gestió del turisme, Garriga ha titllat de mesura “pijoprogre” la possibilitat de cobrar una taxa als visitants que vulguin accedir al centre de Barcelona, com fa Venècia: “Els ‘guiris’ deixen quartos. És com quan vas a l’Empordà, a la Cerdanya o al Ripollès i està tot tan col·lapsat que no pots ni aparcar per anar a missa. És fantàstic”. I ha afegit: “Si el col·lapse a la Rambla et molesta, ves a un altre lloc”. Per això s’ha mostrat partidari de suprimir la taxa turística.

Partidari de connectar l’Ebre amb les conques internes

Sobre la sequera, el número tres de Vox ha criticat la manca d’inversions que considera que hi ha hagut en els darrers anys i s’ha mostrat partidari de fer una connexió entre l’Ebre i les conques internes. I pel que fa a l’aeroport de Barcelona-el Prat, ha titllat de “cutre” la proposta de la Generalitat que busca augmentar la capacitat de la infraestructura fent canvis en la logística de les pistes sense necessitat d’una ampliació: “Els experts diuen que cal ampliar la tercera pista i la Ricarda es pot fer en un altre lloc”.

Què vols saber de les eleccions a Catalunya 2024?