La tinenta d’alcalde d’Ecologia i Urbanisme, Janet Sanz, confia que les grans reformes de Barcelona com la via Laietana no pateixin cap retard malgrat la crisi del coronavirus perquè són obres “prioritàries”. Jaume Collboni ja va avançar que alguns treballs podrien alentir-se. Preguntada per la possibilitat que la nova via Laietana es retardi pel reajustament del pressupost municipal, Sanz ha estat clara: “Hi batallaré perquè és una de les transformacions que no poden esperar més”, ha dit en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé.

Altres reformes que Sanz considera que no poden patir cap retard són les de l’avinguda Meridiana i la de la plaça de les Glòries. Conscient de l'”escenari complicat” després de la crisi sanitària, defensa que es prioritzin les ajudes socials però demana no menystenir les obres perquè “són projectes de canvi de lluita contra l’emergència climàtica i que fomenten l’ocupació“. La titular municipal d’Urbanisme també confia que la unió del tramvia per l’avinguda Diagonal sigui una realitat.

La regidora creu que aquestes obres es poden executar en els terminis previstos si, entre altres coses, l’Ajuntament de Barcelona rep les ajudes que aviat donarà la Unió Europea. “Si a algun lloc han d’anar aquests recursos extraordinaris és a la primera trinxera“, ha defensat.

Sobre l’ampliació de vorera de la via Laietana: “En prenc nota”

Després que l’ampliació de voreres de la via Laietana s’hagi convertit “de facto” en un carril bici, Janet Sanz ha dit que es valoraran alguns canvis de cara a la transformació d’aquesta zona emblemàtica de la ciutat. “En prenc nota”, ha dit la tinenta d’alcalde, que aposta perquè la reforma definitiva “incorpori aprenentatges que estem vivint ara”. Tot i això, Sanz ha assegurat que la via Laietana es queda, per ara, tal com està.

Sobre la futura reforma proposa, per exemple, ampliar més les voreres i que el vehicle privat hagi d’anar a 30 km/h o fins i tot a menys perquè pugui compartir espai amb les bicicletes. De pujada, ha apuntat, hi haurà un carril bici segregat i ampli.