Concert al Poble-sec

El districte de Sants-Montjuïc ha decidit, conjuntament amb les entitats organitzadores de la Festa Major del Poble-sec, “anul·lar les festes com a mesura preventiva”. El districte assenyala que han pres la decisió “davant del repunt del nombre de persones contagiades” de coronavirus a la ciutat de Barcelona, especialment als barris de Sants-Montjuïc. La festa s’havia de celebrar del 17 al 25 de juliol.

El districte considera que “és millor no donar cap oportunitat al virus perquè l’evolució de la pandèmia pugui empitjorar al barri”. També remarca que així “s’eviten concentracions de persones en un context d’oci, situació en la qual es produeixen bona part dels contagis”.

La majoria d’entitats havien demanat la suspensió

Prèviament a l’anunci de la suspensió de la festa major, la Unió d’Associacions de Veïns del Poble-sec ja havia demanat que s’anul·lessin “tots els actes programats i que d’aquesta forma és tingui en compte la situació actual i és protegeixi la salut del veïnat”. De fet, en un comunicat asseguraven que la majora d’entitats havien decidit “no fer festa”, però lamentaven que “un reduït grup” havia “tirat pel dret” i havia preparat un programa de festa major.

Sergi Gázquez, portaveu de la Unió d’Associacions de Veïns del Poble-sec, ha explicat a betevé que consideren que celebrar la festa major era “un risc innecessari”. També ha remarcat que la coordinadora d’entitats que cada any organitza la Festa Major del Poble-sec ja s’havia desmarcat de la celebració d’aquest esdeveniment davant la situació de pandèmia.