El número quatre d’En Comú Podem (ECP) per a les eleccions generals 2019, Gerardo Pisarello, ha explicat aquest dijous en una entrevista al programa ‘bàsics’ que “el perill no és un govern de dretes entre PP, Cs i Vox, sinó un govern entre el PSOE i Cs” perquè, ha dit dels taronges, “són els amics de l’Ibex-35 i no faran els canvis que necessitem”.

En aquest sentit, ha insistit en la importància d’incidir en Pedro Sánchez “per poder obrir una etapa de diàleg” que dugui “a un referèndum i a una reforma constitucional que reconegui Catalunya com a nació“, i de JxC i ERC ha dit que “són benvinguts a les posicions de defensa del referèndum”. Així, Pisarello ha reivindicat els comuns com “el vot creïble i útil progressista i republicà”.

Preguntat per les darreres polèmiques generades per Cayetana Álvarez de Toledo, el número quatre d’ECP ha dit que “diu aquestes coses per provocar” perquè, considera, “es disputa el mateix espai amb Inés Arrimadas, i a vegades pot semblar que allò que diuen -totes dues- pot semblar graciós, però es tracta de coses molt greus”.

A l’Ajuntament “ens haurem d’entendre amb ERC”

El primer tinent d’alcalde a l’Ajuntament de Barcelona també ha parlat a l’entrevista en clau municipal. Ha defensat la feina i la vessant municipalista de les regidores Gala Pin i Mercedes Vidal, que han anunciat que no repetiran en els propers comicis de la candidatura de Barcelona en Comú. Gerardo Pisarello tanca una etapa al consistori, que ha definit “com molt apassionant i intensa”.

Sobre el futur escenari després de les eleccions municipals del maig, Pisarello ha definit “el PSC, ERC i la CUP com els socis naturals“, tot i que dels republicans, ha concretat que “ens haurem d’entendre després de les eleccions“. Ha restat importància al fitxatge que Ernset Maragall ha fet de l’ex-ECP Elisenda Alemany, tot i que ha dubtat de l’efectivitat de la seva incorporació a ERC.

Tot i deixar la vida municipal, Pisarello ha defensat que “des de Madrid farem municipalisme” i ha afegit que “per Barcelona treballarem per l’habitatge: per la promoció de l’habitatge públic i sobretot per la regulació dels preus del lloguer”.