La candidata del PP per Barcelona a les eleccions generals del 28-A, Cayetana Álvarez de Toledo, assegura que el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, no vol un indult per als líders sobiranistes empresonats sinó el seu propi indult, perquè considera que “una condemna del Tribunal Suprem seria una condemna per a si mateix i una condemna per al seu projecte”.

Així ho ha afirmat aquest dijous en una visita al Mercat de Sant Ildefons de Cornellà de Llobregat, acompanyada del secretari general del PP català, Dani Serrano, i el candidat a l’alcaldia de Cornellà, Manuel Casado. “El senyor Sánchez va ser investit amb els vots dels presos i el senyor Sánchez sap que només pot ser president del govern de l’Estat amb el vot dels presos”, ha insistit.

La candidata ha lamentat “profundament” les decisions de la Junta Electoral Central (JEC) de facilitar que els líders sobiranistes presos puguin participar en campanya, i ha assenyalat que ella mateixa va contestar una carta al candidat de JxC al Congrés, Jordi Sànchez, en la qual va rebutjar l’oferiment per mantenir un debat a la presó. No obstant això, creu que la seva entrada en campanya no condicionarà res i que, davant d’això, el PP “posarà en evidència que el que s’està jugant ara és una defensa i protecció dels drets civils i de la llibertat”.

Álvarez de Toledo ha reiterat el seu rebuig al fet que Jordi Sànchez i Oriol Junqueras siguin candidats perquè “persones que són processades per intentar destruir el sistema democràtic no haurien de poder participar en unes eleccions democràtiques”, ha reiterat, a més de recordar que està disposada a proposar al seu partit un canvi legislatiu perquè sigui així.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]