La candidata de Ciutadans per Barcelona,  Inés Arrimadas, ha fet aquest dijous el seu primer acte públic de campanya a Catalunya. Ha triat Vic, on ha rebut l’escridassada d’un grup d’antifeixistes, que ha recriminat la visita de la comitiva de Cs -que no té representació a la ciutat-, en considerar-la un acte de provocació. Arrimadas ha assegurat que, malgrat la situació viscuda, no renunciarà “ni a un pam” de Catalunya: “Anirem a cada poble a defensar la llibertat perquè hi ha llocs on ho hi és”. Arrimadas acusa l’independentisme de voler “imposar un relat” i assetjar els constitucionalistes.

La líder de Cs assegura que els votants constitucionalistes viuen coaccionats en municipis com Vic “plens de propaganda separatista”, ha dit en al·lusió a la imatge dels balcons de la plaça Major. Arrimadas ha aprofitat l’escenari per carregar també contra el candidat del PSOE, Pedro Sánchez, i afirma són “els seus socis” els que “agredeixen i amenacen” la gent de Cs a Vic.

“Fem el que el govern espanyol no fa. Estem dempeus, ferms i serens, sent la veu de milions de catalans que saben que aquesta vergonya no l’acceptaran mai més”, ha etzibat Arrimadas. La candidata de Cs insisteix a assenyalar Sánchez com la “bicoca” de l’independentisme i crida a fer-lo fora de Moncloa el 28-A.

La visita d’Arrimadas a Vic és la primera que fa en campanya a Catalunya, al marge dels seus compromisos als mitjans de comunicació. Preguntada per la seva poca presència en actes públics, la candidata de Cs s’ha defensat: “Seré on vulgui, però el que no pot ser és que quan soc a Catalunya alguns em vulguin fer fora i quan soc fora em diguin que no hi soc”.

Arrimadas i la comitiva de Cs han marxat de Vic sense que s’hagin produït incidents, però protegits en tot moment pel servei d’escortes. Unitats d’antidisturbis dels Mossos d’Esquadra estaven preparats als entorns de la plaça Major però no ha estat necessària la seva intervenció.

Respecta la decisió de la JEC

Preguntada també sobre les resolucions de la Junta Electoral Central (JEC) que autoritza els candidats de JxC i ERC, Jordi Sànchez i Oriol Junqueras, a participar en rodes de premsa, Arrimadas s’ha limitat a dir que “respecta” qualsevol decisió i ha tornat a canviar el focus per posar-lo sobre el PSOE: “Qui millor defensa els separatistes és Pedro Sánchez a Moncloa”.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]