El president de la Generalitat, Quim Torra, ha apressat tot l’independentisme a reconstruir “la unitat” després del període electoral. Ho ha fet en un acte de campanya de les eleccions generals de JxC a Roses aquest dijous a la tarda, en què ha enviat un missatge a les forces sobiranistes per “retrobar-se”, interpel·lant ERC, la CUP, el Front Republicà i els votants de l’1-O. “Hem de ser capaços de donar una resposta democràtica a l’Estat basada en el dret a l’autodeterminació, i ho hem de fer junts“, ha assegurat.

Torra ha dit que aquest dijous tenia el “deure” d’enviar un missatge d’unitat a l’independentisme, perquè torni a ser “capaç” de donar una resposta “democràtica i cívica” que es basi en el dret a l’autodeterminació: “Mà estesa a tot l’independentisme, perquè el construïm i el reconstruïm ja”. Un dels interpel·lats ha estat el cap de llista del Front Republicà, Albano Dante Fachín, que a través de Twitter ha respost el president: “Mà estesa sempre amb el republicanisme, president! Puny tancant amb el règim”. Fachín ha recordat a Torra que el Front Republicà ha defensat aquest dijous a la tarda la “unitat d’acció i estratègica”.

L’acte de Sànchez i la immunitat de Puigdemont

Per la seva banda, la número dos de la llista al Congrés, Laura Borràs, ha assegurat que el fet que el número u de la candidatura, Jordi Sànchez, hagi fet aquest matí una roda de premsa en presó preventiva significa que la democràcia a l’Estat està “en llibertat condicional”. Borràs també ha assegurat que la posada en escena, amb la bandera espanyola i la foto del rei Felip VI, ha estat una mostra més que Sànchez és un “hostatge polític”.

Al seu torn, el cap de llista per Girona, Jaume Alonso Cuevillas, ha destacat que el vot per a JxC pot fer que Carles Puigdemont sigui eurodiputat, que Jami Matamala —amic i acompanyant de l’expresident a Waterloo— vagi al Senat i que ell mateix entri al Congrés: “Si no volien Puigdemont, tres tasses!”.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]