La cap de llista de Ciutadans per Barcelona, Inés Arrimadas, ha acusat aquest dijous Pedro Sánchez d’estar “inhabilitat” per governar i ha assegurat que el càrrec de president “li va gran” i que “ja ha estat prou indigest aguantar-lo nou mesos”. La líder de Ciutadans a Catalunya ha promès que un govern taronja a l’Estat “impedirà l’adoctrinament” a les escoles i els mitjans de comunicació i “tancarà ambaixades” a l’exterior.

Arrimadas ha acusat PP i PSOE d’actuar només amb gestos però sense voluntat real per aturar l’independentisme, i ha proposat com a solució l’aplicació immediata de l’article 155 de la Constitució i la implantació del castellà com a llengua vehicular a les escoles.

“Han fet plorar gent de por”

En el seu primer míting a Catalunya, coincidint amb l’equador de la campanya electoral de les eleccions generals del 28-A, Arrimadas ha adreçat un discurs dur contra l’independentisme. Ha recordat l’escridassada patida unes hores abans a la plaça major de Vic i ha assegurat que situacions com aquesta demostren “l’adoctrinament” a l’escola catalana. “El seu model d’èxit és que surtin de les escoles odiant”, ha dit Arrimadas, i s’ha referit a la capital d’Osona com un poble “ocupat” on els ciutadans i les idees estan “perseguits pel nacionalisme”. Per això, ha dit, no deixaran de defensar la llibertat “mentre hi hagi un sol poble ocupat pel nacionalisme, on la gent no tingui llibertat, mentre hi hagi un sol ciutadà silenciat o mentre hi hagi una sola idea perseguida pel nacionalisme”.

Per la candidata de Ciutadans, “el més greu” que ha fet l’independentisme no ha estat el referèndum de l’1 d’octubre o la declaració d’independència, sinó que “han trencat famílies, llaços i amistats per sempre i han fet plorar gent de por”. Arrimadas hi ha afegit que “aquell dolor no els perdonarem en la vida”.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]