Obertura efímera d’un restaurant nou a Gràcia. La Fonda Pepa ha obert les portes per primera vegada aquest dimecres, però per poc temps. El local haurà de tancar aquest dijous provisionalment seguint les noves restriccions dictades per la Generalitat que obliguen a tancar bars i restaurants durant 15 dies per frenar l’augment de contagis de coronavirus. Un dels propietaris de l’establiment, Pedro Baño, admet que és un “cop dur” per la inversió econòmica que han fet en el local: “Fa més d’un mes que estem reformant el local amb molta il·lusió i ara obrirem un dia i al següent haurem de tancar”.

Baño i el seu soci van decidir obrir el negoci en plena pandèmia perquè pensaven que la situació epidemiològica milloraria progressivament. Ara, però, entomen “positivament” l’obligació de tancar el restaurant dues setmanes perquè “és un tema de salut”, però critiquen que les decisions “es prenen en uns sectors i no en uns altres”. En aquest sentit, Baño ha criticat que “el metro vagi atapeït” o que “hi hagi zones de Barcelona on hi ha persones al costat de l’altra”, però que qui “ho està pagant primer” són els restauradors, tot i “fer tot el possible per mantenir les mesures higièniques i de seguretat”.

“No podem estar pagant lloguers abusius i pagar proveïdors per productes que hem de llençar”

Pedro Baño considera que les mesures adoptades per la Generalitat fan “molt difícil tirar endavant a les petites i mitjanes empreses”. En aquesta línia, el restaurador reclama ajudes de les administracions per superar aquest tancament provisional i és contundent: “No podem estar pagant lloguers abusius a Barcelona i pagar proveïdors per un producte que hem de llençar”.