Les famílies dels nens que s’entrenen i juguen al Camp Municipal de Futbol l’Àliga denuncien que hi ha rates a les instal·lacions. Aquest equipament, ubicat a la plaça d’Alfons Comín, està gestionat per la Fundació Marcet i la gran majoria d’equips que l’utilitzen formen part del Club Esportiu Europa. Tot i que els responsables asseguren que ja s’han pres mesures, les famílies temen que no siguin suficients per erradicar els rosegadors.

Rates al Camp de l’Àliga

Fa un mes que a les instal·lacions del Camp de l’Àliga hi ha inquilins nous. Les famílies asseguren que es tracta de rates i han gravat com surten. Diuen que tenen el cau a sobre de les grades i que quan marxa el sol es mouen per l’equipament. “És molt greu. Els nens s’estan entrenant i es veuen les rates que van per darrere, s’excusen que és perquè deixen els entrepans”, explica Iolanda Vendrell, una de les mares que porten els fills a entrenar-se a aquest equipament.

La Fundació Marcet ja ha pres mesures

El Camp de l’Àliga és un equipament municipal gestionat per la Fundació Marcet des de fa dos anys, quan el Club Esportiu Europa en va perdre la concessió. Per això, ara, Marcet és l’encarregada del manteniment de l’equipament. L’entitat assegura que el problema té l’origen al carrer. Les rates es colaven al camp per uns forats que diuen que ja s’han tancat. També explica la Fundació Marcet que el dia 21 de març una empresa especialitzada va posar trampes i pesticides. El resultat, però, triga uns dies. Tot i això, 11 dies després de la intervenció les famílies asseguren que encara hi ha rates.

Control de plagues a l’exterior

Als voltants del camp també s’han pres mesures. El servei de control de plagues de l’Agència de Salut Pública de Barcelona hi està actuant fent tasques de control i seguiment, ja que els consta que hi ha un problema amb els rosegadors en aquesta zona. “Realment fa angúnia, a més són rates que ni s’amaguen, surten tranquil·lament”, explica Iolanda Vendrell, una de les mares que ha fet pública la situació perquè considera que es insalubre.