La CUP Capgirem Barcelona ha volgut denunciar aquest dilluns a la tarda la “manca de transparència” dels grups municipals. Ho ha dit la candidata cupaire, Anna Saliente, en una roda de premsa al davant de la GAIP, la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública, un ens de la Generalitat de Catalunya. Aquest organisme, ha recordat Saliente, va resoldre a petició de dos ciutadans que els grups municipals havien de fer públiques les seves despeses i factures. Tots el grups excepte la CUP, ha afegit, s’hi van negar i van presentar un recurs al TSJC per no haver d’ensenyar aquesta informació.

Saliente també ha demanat que es redueixin els sous dels càrrecs polítics de l’Ajuntament, que es troben “en el 20 % superior dels ingressos de la població de la ciutat”. Ha explicat que la CUP segueix un codi ètic que estableix el salari de regidors, consellers i tècnics en els 1.700 euros nets al mes en jornada completa i 14 pagues, l’equivalent al “salari mitjà de la ciutat”.

Al seu torn, la regidora Eulàlia Reguant ha criticat organismes supranacionals com l’AMB i la Diputació de Barcelona, un òrgans “opacs” i en què és difícil la seva “fiscalització”. Creu que en essència “serveixen perquè els partits es reparteixin càrrecs” i considera que els seus representants s’haurien d’escollir de manera directa.