La candidata de la CUP Capgirem Barcelona, Anna Saliente, ha valorat aquest dilluns el seu paper al debat de betevé. Ha dit que n’està contenta, ja que malgrat es van trobar un entorn “hostil” amb polítics professionals, van poder “demostrar” que el seu programa és necessari “perquè passin coses a la ciutat”.

Sobre possibles aliances postelectorals, Saliente ha assegurat que “tant ERC com BComú són els partits amb els quals podem tenir més coses en comú i més punts d’encaix”. Volen “ser forts a l’Ajuntament”, ha afegit, per tal de “condicionar” qualsevol possible acord. Ha volgut deixar clar, també, “que no serem crossa de ningú” ni donaran “cap xec en blanc”.

Contra el “judici polític” de vuit militants d’Arran

Anna Saliente ha estat aquest matí a les portes del TSJC en solidaritat amb vuit militants d’Arran acusats per participar suposadament en uns aldarulls d’una manifestació l’1 de maig del 2016 a Barcelona. La fiscalia demana tres anys de presó i una multa per uns fets que van acabar amb destrosses a diversos establiments comercials i pintades a les parets. Saliente considera que és un “judici polític” contra els militants d’Arran: “La repressió política a l’estat espanyol no només es dona al Tribunal Suprem, també es dona en totes les instàncies, a l’Audiència Nacional i avui a l’Audiència Provincial”.