La portaveu del Grup Municipal de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, admet que el seu grup ja ha mantingut converses amb els comuns per aprovar el pressupost de Barcelona: “En la música vam trobar bona sintonia”. En una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, Artadi ha explicat que les negociacions dels comptes van al marge de les que el govern municipal té amb ERC. La voluntat de JxC és que les converses es facin “amb tranquil·litat i discreció”.

Elsa Artadi ha explicat que les converses pel pressupost municipal tenen una relació amb les negociacions pels comptes de la Generalitat, tal com ja va avançar Jaume Collboni al ‘bàsics’. La portaveu de JxC també ha confirmat les primeres converses entre el govern municipal i el català. “Quan Quim Torra i Ada Colau es van veure, en van parlar”, ha dit. A més, ha defensat que hi ha “entesa i punts de connexió” entre els dos pressupostos. N’ha posat com a exemples la finalització de la Línia 9 de metro i l’impost turístic. La regidora ha proposat donar ajudes o facilitats als transportistes, a les famílies amb ingressos més baixos i als motoristes per adaptar-se a la zona de baixes emissions.

Artadi confia que el pressupost acabi tirant endavant malgrat que el PSC formi part del govern municipal: “Hi donarem suport en funció no de qui el signa, sinó de si és bo o no per a la ciutadania”.

Discurs institucional contra la sentència del procés

La portaveu de JxC a l’Ajuntament es mostra convençuda que l’alcaldessa, Ada Colau, farà un discurs condemnatori en el cas que la sentència del judici del procés no sigui absolutòria. “Veig impossible que l’alcaldessa de Barcelona, que s’ha entrevistat amb els presos polítics, no surti a defensar-los si hi ha una sentència que és injusta”, ha dit Artadi. També ha proposat que totes les institucions actuïn coordinades per donar una “resposta institucional“.

Elsa Artadi no veu malament que Colau hagi estat absent el dia de la Mercè a Barcelona per assistir a la cimera climàtica organitzada per les Nacions Unides a Nova York. Això sí, ha explicat que el seu grup demanarà en comissió o a través de preguntes escrites quins rèdits tindrà la participació de l’alcaldessa en aquesta cita: “Volem saber el retorn que té això per a la ciutat”.