La portaveu de Junts per Catalunya a l’Ajuntament, Elsa Artadi, ha demanat que el consistori habiliti una línia d’ajudes per als autònoms que hagin de renovar la flota quan entri en vigor la zona de baixes emissions (ZBE), l’1 de gener del 2020. Artadi ha demanat aquest suport econòmic per als petits professionals domiciliats a Barcelona perquè rebin un tracte diferenciat de les grans empreses que poden canviar o moure de zona els vehicles amb més facilitat.

Elsa Artadi també ha reclamat ajudes de l’Ajuntament per a les famílies amb menys recursos que no puguin fer servir el vehicle en l’horari marcat per la zona de baixes emissions per sortir de Barcelona. La portaveu de JxC ha dit que la millor opció és fer servir el transport públic però que, si no pot ser, cal trobar “maneres menys contaminats”.

Un cop entri en vigor la ZBE, Elsa Artadi ha demanat que l’Ajuntament faci “un control rigorós i científic, no ideològic” dels vehicles que circulen sense permís a Barcelona per veure l’impacte de la mesura. “En funció del que passi pots anar més enllà o no”, ha afirmat. La número dos de JxC ha qualificat de “gran iniciativa” la ZBE, i ha celebrat que s’hagin posat d’acord cinc ajuntaments i la Generalitat.